top of page
Search

Banka življenja

Vsak izmed nas se občasno vznemirja zaradi malenkosti, ki tega niso vredne. Včasih dovolimo majhnim stvarem, da nam pokvarijo dan in obenem pozabljamo na tisto, kar je resnično pomembno. Preberite spodnjo zgodbo iz Čarobne knjige in poglejte na svoje življenje z malo drugačne perspektive.

Predstavljajte si, da obstaja banka, ki vam vsako jutro na vaš bančni račun nakaže 86.400 evrov.

Ta banka ima naslednja pravila: - Vse, česar niste uspeli porabiti čez dan, vam bo odvzeto. - Denarja ne morete prenesti na drug račun. - Denarja ne morete shraniti za prihodnost in ne morete vzeti kredita. - Denar lahko samo porabite. Vsako jutro, ko se boste zbudili, vas bo na vašem bančnem računu čakalo novih 86.400 evrov za ta dan. Banka pa ima še dodatni dve pravili: - Vaš bančni račun lahko kadarkoli zapre brez opozorila. - Drugega računa ne boste mogli odpreti. Kaj bi storili? Verjetno bi si kupili vse, kar bi si zaželeli, kajne? Morda ne le zase, ampak tudi za ljudi, ki jih imate radi. Morda celo tudi za tiste, ki jih niti ne poznate. Poskušali bi porabiti vse do zadnjega centa, kajne? Ta banka je resnična. Vsak izmed nas ima takšno banko.


Imenuje se ČAS. Vsako jutro, ko se prebudimo, nam je podarjenih novih 86.400 sekund - darilo življenja. In vsako noč, ko gremo spat, se količina, ki je čez dan nismo uspeli izkoristiti, izbriše. Časa, ki nam je preostal, ne moremo prenesti na naslednji dan. Čas, ki ga ta dan nismo živeli, smo za vedno izgubili. Če niste izkoristili svojega dnevnega nakazila na računu,  je izguba vaša. Poti nazaj ni. Vsako jutro se vaš časovni račun znova napolni. Toda banka ga lahko zapre v vsakem trenutku. Brez predhodnega opozorila se naše življenje lahko konča. Če imate na svojem računu 86.400 evrov in bi vam nekdo ukradel 10 evrov, bi se zaradi tega vznemirjali? Bi zapravili preostalih 86.390 evrov za to, da bi se maščevali osebi, ki vam je vzela 10 evrov? Ali pa bi raje pozabili na to in živeli naprej? Vsak dan imate na voljo 86.400 sekund, da jih porabite, kot želite.  Ne dovolite, da vam 10 sekund slabe volje nekoga uniči vaših preostalih 86.390. Ne skrbite zaradi malenkosti. Uporabite svoj čas najboljše kot lahko. - Zgodba iz Čarobne knjige Avtorica: Stasha

48 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page